Hvad er forskellen på Body Sds, Manuvision og Totum Kropsterapi?

Jeg kan godt forstå, at det er svært at finde ud af, hvad forskellen er på Body SDS BehandlingManuvision Kropsterapi og Totum Kropsterapi. Derfor vil jeg i det følgende forklare forskellen som jeg ser den.

3 uddannelser med samme grundlæggende behandlingsmetode

Body SDS, Manuviosion og Totum er tre forskellige skoler med hvert deres brand, der alle grundlæggende leverer den samme ydelse til den samme brede målgruppe. Metoden er kropsterapeutisk og holistisk og indkluderer samtale og tager udgangspunkt i det hele menneske.

Derfor er det ikke så vigtigt om du vælger en behandler, der er uddannet hos Body SDS, Manuvision eller Totum. Det, der derimod betyder noget er selve terapeuten, dennes erfaring, personlighed, empati og jeres fælles kemi.

Læs 4 gode råd til at finde en god kropsterapeut

Den historiske baggrund for Kropsterapi

Det startede med Body SDS (Body Self Development System), der blev grundlagt i 1940’erne af Erland Hartung og videreudviklet af søn, Ole Kåre Føli og barnebarn, Bengt Valentino Andersen (i dag Andrrew Ethen Elliot Mogensen). Det nyskabende var koblingen mellem den fysiologiske behandling og samtaleterapien og dermed det grundlag og overbevisning at at psyken og kroppen hænger sammen og bør behandles som sådan. Body SDS står for Body Self Development System, og en stor del af uddannelsen i dag består da også af en særlig træningsform, hvor man arbejder netop med at styrke egen krop og herigennem psyke.

Body SDS er i dag en respekteret og anerkendt behandlingsform og en god forretning, der naturligvis også har udviklet sig til kursus og uddannelsesvirksomhed og at være Body SDS Terapeut er en beskyttet titel, der kræver licens.

Body SDS Uddannelsen

3 årig
Pris: 179.995

Min oplevelse med Body SDS som klient i Parken er at det er et yderst professionelt set-up med dygtige behandlere, der skærer lige ind til benet. Hvis jeg ikke havde prøvet kropsterapi før vil jeg nok have følt mig kørt over, men jeg fik meget ud af min session, og kan varmt anbefale Body SDS i parken, men man skal være klar til at arbejde med sig selv. 

Manuvision Uddannelsen

2 årig
Pris: 157.000

Manuvision har rødder i Body SDS, men den præcise sammenhæng kender jeg ikke, og den skrives der heller ikke noget om på Manuvisions hjemmeside. Her understreges det at Manuvision handler om indføling og at det især er med hænderne som værktøj. Heraf navnet Manu (hånd) + visio (syn), altså at se med hænderne. Virksomheden er grundlagt i 2005, og der gøres en god del ud af at fortælle, at det er et globalt foretagende. Manuvision har også sin egen uddannelse.

Min erfaring med Manuvision i København er fantastisk. Det var her min personlige rejse ind i kropsterapien startede og jeg kan rigtig godt lide den rolige stemning, der er i Manuvisionhuset. Her er en anden stemning og ro og mere plads til reflektion efter min mening. Jeg har også været vild med Manuvisions kropsterapeutiske træning – jeg har dog ikke prøvet Body SDS træningen endnu, men der er med garanti lighedspunkter.

Totum Kropsterapi Uddannelsen

1 årig
Pris: 64.200kr

TOTUM er skolen for Kropsterapi, og her jeg selv uddannet fra. Jeg har imidlertid både taget den 1-årige grunduddannelse samt overbygningen og specialiseringen som Traumeterapeut. Hos TOTUM er der fokus på håndværket – det at lære alle greb og være nærværende for sine klienter. TOTUM er grundlagt af Jeppe, Ronni & Marcus, der alle er uddannet enten hos Manuvision eller Body SDS.

I modsætning til BODY SDS og Manuvision er der udelukkende fokus på behandlerdelen og træningsdelen er udeladt, hvorfor uddannelsen er kortere. Personligt er min oplevelse at Totum er lidt mere nede på jorden og har en mere jordnær tilgang til kropsterapi, hvilket er afgørende for mig. Jeg har i hvert fald svært ved at være i noget, hvis det bliver for “religiøst” eller “spirituelt”. For mig handler det om krop, sind og psyke og det er allerede alt rigeligt.

Min erfaring med Totum Kropsterapi er at for mig var det det helt rigtige valg, da jeg allerede havde en lang videregående uddannelse og en masse erfaring fra erhvervslivet, hvorfor 1 år var til at overskue. Med en mere tilgængelig tidshorisont og pris betyder det at målgruppen af studerende er meget varieret og minder om de klienttyper man møder på den anden side.

Vil du vide mere om Kropsterapi?

Du skal være velkommen til at skrive til mig på chatten, hvis du har spørgsmål eller tilføjelser til denne side. Det kan også være du er klar på at booke en tid til kropsterapi her. Du er også velkommen til at ringe mig op på 4040 2057, hvis du har spørgsmål.

Bedste hilsner

Thore Fogh 

(Visited 9.162 times, 1 visits today)