Det er særligt, når vi sidder ved vores computer, at vi en gang imellem opdager, at vi faktisk glemmer at trække vejret. Vi har gang i så mange ting, og vores tanker suser afsted i sådan en fart, at vi glemmer at trække vejret. 

Det moderne menneske er så meget i hovedet, at vi bilder os ind, at vi kunne undvære resten af kroppen og slet ikke behøver at trække vejret. Så når vi overtænker eller har for mange bolde i luften, så holder vi vejret på en indånding. Vi presser os selv. 

Men det opdager vi så lige pludselig, hvorfor vi må tage en stor ofte overfladisk vejrtrækning for at kompensere + samtidig øge antallet af åndedræt i minuttet for at indhente det tabte. 

Det giver en ubalance i vores system – og den primære effekt er at vores nervesystem over tid bliver kodet til at være alt for opmærksomt – en stresset og årvågen tilstand – det i åndedrætsteknisk kaldes – sympaticus dominante. Vores nervesystem kommer således ud af balance. Desværre lever vi i et samfund, hvor det er “normalt”, men ikke sundt, at løbe for stærkt og stresse, hvorfor så mange døjer med dårlig søvn, stress, smerter og generelt har svært ved at geare ned og finde ro.

Men det gode er, at du har et valg og kan gøre noget andet. Det starter med dig selv. Tænk over det – men træk vejret samtidigt. God fornøjelse

 

#åndedræt #stress #tanker #hovedmenneske #trækvejret

(Visited 573 times, 1 visits today)