Jeg kan godt forstå, at det er svært at finde ud af, hvad forskellen er på Body SDS Behandling, Manuvision Kropsterapi og Totum Kropsterapi. Derfor vil jeg i det følgende forklare forskellen som jeg ser den.

Body SDS, Manuvision eller Totum?

Set ud fra et kunde eller klientperspektiv er der IKKE tale om tre væsensforskellige behandlingsformer. Tværtom er sandheden, at der er tale om tre skoler med hvert deres brand, der konkurrerer om at levere en meget lignende ydelse til den samme målgruppe.

Derfor er det ikke så vigtigt om du vælger en behandler, der er uddannet hos Body SDS, Manuvision eller Totum. Det, der derimod betyder noget er selve terapeuten, dennes erfaring, personlighed, empati og jeres fælles kemi.

Læs 4 gode råd til at finde en god kropsterapeut

Den historiske baggrund kort fortalt

Body SDS (Body Self Development System)

Body SDS blev grundlagt i 1940’erne af Erland Hartung og videreudviklet af søn, Ole Kåre Føli og barnebarn, Bengt Valentino Andersen. Det særlige er koblingen mellem fysiologisk behandling og samtaleterapi og dermed et udgangspunkt i at psyken og kroppen hænger sammen og bør behandles som sådan. Body SDS står for Body Self Development System, og en stor del af uddannelsen i dag består da også af en særlig træningsform, hvor man arbejder netop med at styrke egen krop og herigennem psyke.

Body SDS er i dag en god forretning, hvorfor det også har udviklet sig til kursus og uddannelsesvirksomhed og at være Body SDS Terapeut er en beskyttet titel, der kræver licens.

Body-Sds-kropsterapiBody SDS uddannelsen koster 180.000kr. for et 3-årigt forløb. Læs mere her

Manuvision

Manuvision har rødder i Body SDS, men den præcise sammenhæng kender jeg ikke, og den skrives der heller ikke noget om på Manuvisions hjemmeside. Her understreges det at Manuvision handler om indføling og at det især er med hænderne som værktøj. Heraf navnet Manu (hånd) + visio (syn), altså at se med hænderne. Virksomheden er grundlagt i 2005, og der gøres en god del ud af at fortælle, at det er et globalt foretagende. Manuvision har også sin egen uddannelse.

manuvision-kropsterapManuvisionuddannelsen koster 135.000kr. for et 2-årigt forløb. Læs mere her

TOTUM

TOTUM er skolen for Kropsterapi, og her jeg selv er under uddannelse. Her er 100% fokus på håndværket, det at lære alle greb og være nærværende for sine klienter. TOTUM er grundlagt af Jeppe, Ronni & Marcus, der alle er uddannet enten hos Manuvision eller Body SDS. I modsætning til BODY SDS og Manuvision er der udelukkende fokus på behandlerdelen og træningsdelen er udeladt, hvorfor uddannelsen er kortere. Personligt er min oplevelse at Totum er lidt mere nede på jorden og har en mere jordnær tilgang til kropsterapi, hvilket er afgørende for mig. Jeg har i hvert fald svært ved at være i noget, hvis det bliver for “religiøst” eller “spirituelt”. For mig handler det om krop, sind og psyke og det er allerede alt rigeligt.

totum-kropsterapi

TOTUM Behandleruddannelsen koster 54.500kr. for et 1-årigt forløb. Læs mere her

Husk, du nemt kan booke en tid til kropsterapi her. Du er også velkommen til at ringe mig op på 4040 2057, hvis du har spørgsmål.

Bedste hilsner
Thore Fogh

(Visited 5,180 times, 5 visits today)