Åndedræt - 10 gode råd

  1. Undgå at trække vejret overfladisk – overfladisk vejrtrækning er et resultat af en krop og et nervesystem i alarmberedskab, og kan medfører stress og/eller angst.

  2. Sørg derfor altid for at trække vejret dybt og roligt. At tage langsomme og dybe indåndinger og udåndinger reducerer stress

  3. Træk vejret gennem næsen – næseåndedrættet er afgørende for vores krops sundhedstilstand. Vi trækker vejret med næsen og spiser med munden.

  4. Brug mellemgulvet til at trække vejret – mellemgulvet er en muskel, der hjælper med at udvide lungerne og øge lungekapaciteten. Mellemgulvet masserer også vores organer og giver en rolig og fleksibel mave.

  5. Sørg for at der er en let pause efter dine udåndinger, hvorved CO2 niveauet kan stabileres. CO2 er med til at udvide dine blodkar (opleves som varme) og udnytte ilt optimalt (en forudsætning for restitution og heling).

  6. Vær opmærksom på din vejrtrækning i løbet af dagen – prøv at lægge mærke til, når du trækker vejret overfladisk, glemmer at trække vejret eller er stresse. Og tag så en pause for at trække vejret dybt og roligt.

  7. Prøv forskellige åndedrætsøvelser, som kan have forskellige fordele og virkninger på kroppen og sindet. Og hvis du vil vide, hvad der er bedst for dig, så tag kontakt til en åndedrætsterapeut som mig.

  8. Integrer konkrete og nyttige åndedrætsøvelser i din daglige rutine – og sørg altid for tage et par minutter hver dag til at trække vejret dybt og fokusere på din vejrtrækning.

  9. Du kan med fordel praktisere yoga, meditation, kropsterapeutisk træning som ofte kan omfatte forskellige åndedrætsøvelser og teknikker.

  10. Man kan lære meget online om åndedrættet, men hvis du vil præcis og hurtig hjælp, så tag på et åndedrætskursus eller prøv en introsession hos en åndedrætsterapeut som undertegnede.

(Visited 116 times, 1 visits today)